Op post Leiden werken zo’n 140 medewerkers in de rijdende dienst. Voor deze post is er één vacature voor de functie van

 

 

Ambulancechauffeur

Voor 36 uur per week

 

 

Uiteraard ben je een meer dan goede chauffeur die boven alles veilig rijdt en jouw rijstijl kan aanpassen aan de omstandigheden op de weg en in de ambulance. Daarnaast heeft de ambulancechauffeur een belangrijke verantwoordelijkheid bij de zorg aan patiënten, al heeft de ambulanceverpleegkundige daarin altijd de leiding. Waar de verpleegkundige zich focust op de patiënt, heb jij oog voor eventuele naasten en omstanders, zodat er een kalme en veilige werkomgeving ontstaat. Verder assisteer je de ambulanceverpleegkundige bij het medisch handelen. Je maakt bijvoorbeeld hartfilmpjes en zorgt ervoor dat alles wat de verpleegkundige nodig gaat hebben al klaar ligt voor gebruik.

 

Belangrijkste taken

 • Je zorgt ervoor dat de ambulance klaar is voor direct gebruik.
 • Rijdt in opdracht van de meldkamer naar de patiënt.
 • Verlenen van ondersteuning aan de ambulanceverpleegkundige bij medisch handelen.
 • Je zorgt ervoor dat de patiënt en de verpleegkundige en eventuele overige inzittenden veilig worden vervoerd.

 

Functie-eisen

 • Je hebt een diploma op minimaal MBO 3-niveau, bij voorkeur in de zorg.
 • Het is een pré als je in het bezit bent van een geldig EHBO-diploma met reanimatiecertificaat.
 • Je bent bereid je diploma Ambulancechauffeur te behalen, of je hebt deze reeds in je bezit.
 • Je bent in bezit van een geldig rijbewijs C of C1, dit is een must.

 

Gevraagde competenties

 • Sociaal sterk en een goed inlevingsvermogen
 • Flexibel en goed kunnen improviseren
 • Je bent stabiel – óók onder hoge druk – en neemt in iedere situatie heldere besluiten
 • Goede wegenkennis en oriëntatie vermogen – je weet je weg te vinden.


Over RAV Hollands Midden

Bij de RAV Hollands Midden werken 250 medewerkers in de rijdende dienst. Daarnaast zijn er zo’n 50 medewerkers die bij de ondersteunende afdelingen werkzaam zijn. Dit gaat bijvoorbeeld om de onderdelen: kwaliteit, medische ondersteuning, roosterplanning, scholing, personeel en organisatie, beleid- en beleidsontwikkeling etc. Zij leveren allemaal een bijdrage aan het verlenen van goede ambulancezorg aan de bewoners van de regio Hollands Midden. Meer informatie over het werken bij RAV Hollands Midden: www.werkenbijravhm.nl.

 

Wat bieden wij jou?

De aanstelling vindt plaats volgens de CAO Ambulancezorg. De RAV HM wil zich onderscheiden door een goed personeelsbeleid met veel persoonlijke aandacht voor de medewerkers, opleidingsmogelijkheden en loopbaanontwikkeling.

Een Ambulancechauffeur verdient minimaal € 2.319,- en maximaal € 3.322,- bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 45, peildatum 1 januari 2021), exclusief toeslagen. Deze inschaling is afhankelijk van opleiding, werkervaring en de definitieve inpassing in de FWG.

Bij goed functioneren en ongewijzigde omstandigheden kan deze tijdelijke aanstelling van een jaar, bij een positieve beoordeling, worden omgezet in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

 

Inlichtingen en procedure

Ben je geïnteresseerd in deze functie en voldoe je aan de functie-eisen? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren! Een selectiegesprek, meeloopdag, rijvaardigheidstest en een assessment maken deel uit van de selectieprocedure. Jouw motivatiebrief en CV ontvangen wij graag uiterlijk 10 december 2021.

 

Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Daniel van Campenhout, locatiehoofd Leiden, 06-8155 4676.

Ja, ik wil deze baan Informatiepakket aanvragen